Den blaa skov projektaftale

Aarhus får ny skov mellem Malling og Beder

En ny skov med 100.000 træer opstår i samarbejde mellem Aarhus Kommune, el-selskabet Blue Energy og Plant et Træ.

Vi er glade for at fortælle at Blue Energy, Aarhus Kommune og Plant et Træ over 3 år står bag plantning af 100.000 træer som vil danne DEN BLÅ SKOV imellem Beder og Malling syd for Aarhus. Skoven vil få stisystemer, der giver rekreative tilbud til naturelskere, hundeluftere og børnehaver på udflugt.

Skoven vokser med ét træ, hver gang en ny kunde køber strøm gennem Blue Energy. Og alle eksisterende kunder bliver tilbudt at købe det antal træer, som de ønsker. Blue Energy kickstarter projektet i foråret 2020 med de første 30.000 træer.
Aarhus Kommune lægger jord til den nye skov og sikrer de bedst tænkelige vilkår for den kommende skovs træer, dyr, fugle og planter ved kun at plante hjemmehørende træarter og samtidig sørge for lysåbne arealer og våde områder.
Plant et Træ står for at koordinere indsamlingsprojektet og samarbejdet mellem Aarhus Kommune og Blue Energy.

Mange tak til Mads Andreas Olesen fra Blue Energy og stor imødekommenhed fra Bünyamin Simsek fra Aarhus Kommune og hele teamet fra alle parter, som er involveret i dette skønne initiativ.

Læs Aarhus Kommunes artikel om projektet her

Blue Energy udtaler om projektet:

Klimaforandringer er den vigtigste kamp mod uret, som vi nogensinde har stået over for. At plante træer er derfor Blue Energy’s måde at investere i de fremtidige generationer på.
Vi er et energiselskab og vi kan rigtig mange ting, men eksperter i træplantning, dét er vi ikke. Dette betyder, at vi har valgt at samarbejde med Plant et Træ, da deres vision tiltaler os som virksomhed. For hvis man elsker naturen, så passer man automatisk også på den, og ved at lade børn få en læring og forståelse for træplantning, så er vi forhåbentligt et langt stykke hen ad den vej.

I Blue Energy arbejder vi dagligt for at gøre vores kunder tilfredse, ved at være forståelige og enkle i vores servicering. Men hvor simpelt er det for den enkelte forbruger af vores ydelser, at gøre en klimaforskel? Vi planter derfor 100.000 træer i “Den Blå Skov”, hvor vi gør det muligt for alle vores kunder at være med. Vores ambition gør, at vores bidrag kan ses, føles og ikke mindst inspirere andre til også at gøre en forskel.

De fleste erhvervsfolk knokler for at skabe noget, der kan leve videre længe efter dem selv. Så kan man jo passende starte med at plante et træ, eller i vores tilfælde – 100.000. Vi er stolte over, at Plant et Træ er med til at gøre denne rejse mulig, og vi er sikre på, at vi sammen kommer til at sætte nye højder for skovrejsning i Danmark.

Patrick Hyldgård
Corporate Communications and Partnership Manager

Læs flere nyheder