Plant et Træ's historie

Bjoern Doessing planter trae

Den tidligere informationschef Bjørn Døssing er i gang med plantearbejdet.

Plant et trae Eric Pettersson Nicolai Wammen Bjoern Doessing

Eric Pettersson (Plant et Træ’s tidl. landsformand), Nicolai Wammen (borgmester i Århus) og Bjørn Døssing (Plant et Træ’s tidl. informationschef).

Startskuddet

Plant et Træ har været gennemført som kampagner i både England, Norge og Danmark. 
I det danske kampagneforløb, der kostede 1.3 mio. kr. blev der plantet 1.3 mio. træer, som ellers ikke ville være blevet plantet. Der var oprettet en lokalkomité i næsten samtlige kommuner, og kampagnen var startskuddet for den danske organisation Plant et Træ.

I 1988 blev Plant et Træ oprettet som en permanent landsorganisation med en bestyrelse. Formand blev lektor og afdelingsleder i byplanlægning ved Arkitektskolen i Aarhus, arkitekt m.a.a. Eric Pettersson, som fra starten og frem til foråret 2017 har været en beundringsværdig og inspirerende landsformand for Plant et Træs bestyrelse. Herefter blev hvervet som formand overtaget af Friluftsrådets direktør Jan Ejlsted.

Bjørn Døssing var frem til 2013 informationschef og daglig leder af landskontorets arbejde. Da Bjørn Døssing trådte tilbage, overtog hans søn Jens Døssing hvervet og er i dag landsformand i Plant et Træ.