Frugttræer plantet i Sofiehaven i Holbæk Kommune

Der var drøn på skovle og gravelyst i dag, da børn og voksne fra Børnehuset Sofiehaven i Holbæk fik besøg af Jens Døssing, landsformand for Plant et Træ og borgmester i Holbæk Kommune Christina Krzyrosiak Hansen.

Dagen var nemlig Store Plantedag, hvor der skulle sættes syv frugttræer og syv bærbuske i jorden. Det sker som en del af Plant et Træ’s projekt, hvor der på børnehusets grønne arealer plantes for at styrke biodiversiteten. Projektet skal være med til at rejse et læringsmiljø, der har fokus på samspillet mellem mennesker og natur.

Sofiehaven i Holbæk er foreløbigt ét ud af i alt otte børnehuse i Holbæk Kommune, der i denne tid får glæde af samarbejdet. Det giver en oplevelse for børnene, at de selv har fingrene nede i jorden og lærer at passe og pleje træerne. Naturen er en vigtig del af den læring, som vi allesammen har brug for. Og dét giver netop rigtig meget læring for børnene at passe på noget og se det vokse og spire. Hver institution modtager desuden Plant et Træ’s læringspakke.

Tak til Christina Krzyrosiak Hansen og dit team – Karen, Luna og andre med jer, for at  være så imødekommende overfor Plant et Træ’s initiativer og værdier.

Alle fotos og næsten al tekst: Holbæk Kommune

Læs flere nyheder