Frugtplantager

Projektet med frugtplantager i tilknytning til børneinstitutioner er en meget vigtig del af Plant et Træs arbejde. En kæmpe succes – måske den største i Plant et Træ’s historie.
Sideløbende bliver der dog også taget initiativ til andre projekter – f.eks. enkeltplantninger rundt omkring i landet.

Hvordan søger man Plant et Træ om en gratis frugtplantage?

Børneinstitutioner kan ansøge ved at trykke på nedenstående knap og udfylde formularen.
Ansøgningerne vil blive behandlet i den rækkefølge, vi modtager dem.
Når der er samlet nok penge ind, vil endnu flere frugtplantager nå frem til glade børn.
Plant et Træ’s omfattende læringspakke indgår som en del af frugtplantagen og fremsendes når man modtager en gratis frugttræsplantage.

Projektets historie

Baggrunden for frugtplantage-projektet er, at Plant et Træ gerne vil medvirke til børns forståelse af frugttræers og -buskes udvikling, og at de lærer, hvordan frugterne dannes, høstes, opbevares og ikke mindst, hvordan man tilbereder og spiser frugten.

Vi udsendte indledningsvis en forsigtig forespørgsel i form af en annonce i børnepædagogernes blad for at høre, om der ville være interesse for vores idé. Da vi kom hjem efter en kortere planterejse, kunne vi næsten ikke få hoveddøren op, fordi der var kommet så mange positive tilbagemeldinger pr. brev, at de var lige ved at vælte os. Og selvfølgelig kom der også mails med tilmeldinger.

I første omgang blev det til 555 ansøgninger i alt, så vi startede med at udsende så mange frugtplantager, vi kunne samle penge ind til.

Og sådan blev vi ganske overvældet af den store interesse fra børneinstitutionernes side. Det var dejligt, men vi havde jo ikke så mange penge, så vi søgte alle mulige instanser, og mange var meget positive. Vi fik penge indsamlet, men slet ikke så mange, at vi kunne udsende frugtplantager til alle ansøgerne. Derfor arkiverede vi brevene i den rækkefølge, de var kommet ind, og ved slutningen af 2020 har vi i alt sendt mere end 500 frugtplantager ud.

Men der sker det, som sikkert er meget naturligt, at når en børnehave har fået en frugttræsforsendelse sammen med Plant et Træ’s læringspakke, så rygtes det til andre børnehaver, og så kommer der nye ansøgninger. Derfor har vi til stadighed behov for mere økonomisk støtte. Det er faktisk en hel “evighedsmaskine”.

I tidens løb er der mange børnehaver, som kontakter os for at få at vide, hvornår de dog kan forvente at få tilsendt de træer de har søgt om. Det har vi svært ved at svare på, for vi er jo til stadighed afhængig af, hvor mange penge, vi kan indsamle, så det svar vi stadig må give er, at hver eneste børnehave skal få besked mindst en måned før træerne ankommer. Så kan pædagogerne nå at invitere bedsteforældre eller andre til plantedagen.

Det er en vældig succes, måske den største i Plant et Træ’s historie. Det glæder os meget. Vi er også meget glade for de mange, mange takkebreve og billeder fra institutionernes plantedage, som vi modtager.

Billeder fra plantning af frugtplantager