Formandens beretning 2020

Formandens sammenfattede beretning på Plant et Træ’s generalforsamling den 09.08.2020 kl. 12.00 i Højbjerg.

“Træer – Børn – Læring i Danmark siden 1988”; så enkelt kan de siges.
Plant et Træ har fundet sin særlige niche. Ikke mindst i kraft af vores basale glæde ved at plante træer, vores historie, de mange aktiviteter, det skønne logo og sidst, men ikke mindst, opbakningen fra Kongehuset med H.K.H. Kronprins Frederik som protektor.

2019 blev igen et godt år for Plant et Træ. Vores tilgang af midler er vokset betydeligt i forhold til året før. Historisk store træplantningsprojekter med 10.000-vis af træer, er aftalt for de kommende år – bl.a. Den Blå Skov på 100.000 træer. Nye aktiviteter er kommet til – Vandreudstilling, Generations plantninger på plejehjem og Plant et Træ ambassadør. På de sociale medier er vi nu fulgt af over 6000 meget engagerede mennesker i alle aldersklasser.

Plant et Træ’s sag har fortsat stor opmærksomhed og imødekommenhed med en voksende tilgang af midler fra sponsorer og jord fra kommuner. Flere og flere er optaget af klimaet, af naturen og af miljøet.
Skovrejsning har stor bevågenhed og Plant et Træ’s historie, arbejde og værdier gør, at mange virksomheder og kommuner handler aktivt på deres samfundsmæssige ansvar sammen med os.

På baggrund af den øgede grønne bevidsthed i verden, en kompetent og velspillende bestyrelse der dækker ekspertiser på tværs indenfor træfaglighed, politik, kultur, regnskab, lægevidenskab og forretningsudvikling, øget digitalisering, oprettelse af en kasserer funktion og outsourcing af e-butik og sidst, men ikke mindst, det fortsatte engagement fra Kongehuset, har Plant et Træ et gunstigt udgangspunkt for at udvikle sig yderligere.

Jens Døssing / August 2020