Traer i silhuet mod orange blaa himmel

Dødsfald

Det er med stor sorg, at vi må meddele at Plant et Træ’s grundlægger, fhv. Statsskovfoged og vores far, Bjørn Døssing er død.

Vi der har haft Bjørn som mentor, inspirator og evige holdepunkt, kan kun vanskeligt beskrive det savn Bjørn efterlader. De værdier som Bjørn har givet os, vil være med os for altid.

Bjørn var et menneske af en ganske særlig karat. Med alle odds imod sig igennem sine børne- og ungdomsår, rejste han sig. Med formidling af naturens skønhed og forunderlighed til børn skabte han, via sit iværksættergen og vedholdenhed, den første Naturskole i Danmark. Hver uge kunne man følge Bjørns naturudsendelser i landsdækkende TV og igennem 25 år “Din Natur” i først Billed Bladet og sidenhen Ude og Hjemme. Forfatterskab‪ af ‬7 bøger for de mindste om den danske natur blev ivrigt skrevet ved hjælp af fondsmidler og sendt ud i 10.000 gratis eksemplarer til samtlige biblioteker i Danmark.

Bjørn blev i sin tid kontaktet af fhv. Nationalbankdirektør Erik Hoffmeyer, fordi man søgte et menneske som med værdighed og pondus, kunne lede organisationen Plant et Træ, som en permanent forening ind i fremtiden.

Bjørns venlige, varme og imødekommende, men samtidig respektindgydende væsen, bevirkede at han som en klippe kunne varetage de ofte meget krævende opgaver, han igangsatte og ledede. Hendes Majestæt Dronningen udnævnte ham velfortjent til Ridder af Dannebrog. En hæder han fortjente.

Ved Plant et Træ føler vi os meget privilegerede og taknemmelige for støtte overfor Plant et Træ – en forening, som vi med enorm stolthed har i vores gener og som kun vil vokse i fremtiden. Af hjertet tak.

Æret være Bjørn Døssings minde.

Mette Døssing – Fundraiser
Jens Døssing – Informationschef

Læs flere nyheder